Mihaela Motaianu-portret

Argentina, de la nord la sud cu Olympus PEN EPL-7

În luna martie a acestui an am călătorit timp de 22 de zile pe continentul Sud American.
Am parcurs 11,400 de km, practic am fost într-un tranzit continuu între Argentina, Uruguay și Chile.

Cel mai mult am călătorit prin Argentina, o țară în care nu este ușor să trăiești însă, ca turist, poți aduna experiențe trăite cu intensitate maximă la fiecare pas.

Am luat Argentina de la nord la sud, mai exact de la Iguazu, una dintre cele mai spectaculoase cascade cu cea mai întinsă cădere de apă din lume, la Ushuaia, orașul denumit “Capătul lumii – Fin del mundo”. Am trecut în timp record de la hainele de vară la cele de iarnă. Argentina are o diversitate geografică deosebită, astfel de la nord la sud se schimba peisajul, locurile, oamenii. Este ca și cum ai trece prin mai multe lumi.
Fiecare oraș cu arhitectura sa, oameni cu trăsături diferite, frumoși prin simplitarea lor și foarte credincioși, întinderi mari de pământ uscat cu smocuri de iarbă verde, pământ roșu, munți de pietriș colorat și bolovani imenși, păduri cu copaci verzi și uscați laolaltă, ghețari și plante ce cresc în nisip. Este greu de imaginat că așa ceva poate fi real și totuși este!

Deși timpul a fost prea scurt pentru a mă bucura de toate frumusețile Argentinei, mă încumet să spun că am bifat câteva locuri importante.
Itinerarul a cuprins Buenos Aires, Salto, Concordia, Puerto Iguazu, Cordoba, Mendoza, frumoasa regiune Patagonia unde am trecut prin San Carlos de Bariloche, Cerro Catedral, El Chalten, El Calafate, Perito Moreno Glacier, Rio Gallegos și la finalul călătoriei, Ushuaia.

Este o lume diferită de a noastră, lume ce merită explorată pe îndelete.

Imaginile sunt numai din Argentina, făcute cu Olympus PEN EPL 7, cu obiectivul de kit 14-42 mm. L-am ales special pentru calitatea mare si dimensiune mică.

Mihaela Moțăianu

Posted in Noutati and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *