CS_mic

Cătălin Scarlat

Câteva cuvinte despre tine..
Fotograf pe munte, pe străzile orașului, pe bicicletă și împreună cu prietenii. În restul timpului sunt la serviciu, unde iau contact cu mulți pasionați de fotografie.

Site personal:
http://500px.com/catalinscarlat

De ce faci fotografie de stradă?
Primul sentiment pe care l-am avut despre fotografia de stradă a fost unul încâlcit, deoarece găseam omul captiv printre arterele, ritmul și sângele orașului la fel de pestriț ca și orașul București în sine.
Aceeași imagine m-a atras de-a lungul timpului și am continuat să surprind fotografia de stradă până astăzi.

Care sunt elementele cele mai importante care definesc Fotografia de stradă?
Elementele ce-mi plac mie să le găsesc definitorii în fotografia de stradă sunt: omul, simetria, aluzia și emoția.

Ce tehnică foto recomanzi (tip aparat, obiectiv…). Care ar trebui să fie ‘kitul de fotografie’ minim pentru fotografia de stradă?
Kit-ul minim de fotografie îl reprezintă orice aparat de fotografiat ce te ajută să-ți expui gândurile și imaginația asupra peliculei sau a senzorului digital. Secretul cred că stă în a experimenta diverse tipuri de aparate foto/obiective pentru a-ți găsi abordarea potrivită în consecință cu subiectul fotografiat.
Însă totul trebuie să aibă o limită, astfel încât focalizarea și rezoluția cea mai bună să rămână în capul fotografului și nu în echipament.
Aparatul meu preferat pentru fotografia de stradă îl reprezintă un aparat de fotografiat mirrorless împreună cu un kit de obiective fixe și luminoase (28mm, 50mm, 90mm). Câteodată pun și fisheye-ul în geantă, pentru un pic de dramatism și impact instant.

Fotografi de stradă renumiți:
O mica parte din ei: Vivian Maier, Thomas Leuthard, Umberto Verdoliva, Laurent Roch.

Câteva imagini semnate Cătălin Scarlat:

Posted in Noutati and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *