Lantul tineretului

Despre fotografie (2) cu Eli Driu

Targul de la Titu, ISO 200; F 4,5; 1/1.600

Viata e un mare balci in care gasesti de toate. Gasesti chiar si un carusel. I se zice dragoste si la el la intrare se sta chiar si la coada. Se invarte de zor si din el se aud chiote de veselie. In jurul lui se strang si cativa gura-casca. Cei mai multi sunt copii galagiosi si curiosi. Asteapta sa le vina si lor randul la intrare in anii urmatori. In mijlocul multimii stau cateva babe prapastioase care spun ca dragostea e lantul tineretului si e tare periculos. Au auzit ele ca mai de mult au cazut din el cativa tineri mai creduli de fel si au avut mult de suferit. Intr-o parte stau retrasi cativa batrani care mustacesc sagalnic. Poate stiu ei de ce.

In caruselul asta s-a dat macar o data cam toata lumea, iar unii dintre cei mai iubareti chiar de foarte multe ori. De obicei te dai insotit. Daca apuci sa te prinzi in lanturi de unul singur, cauti sa te dai repede jos ca nu-i prea placut si rade si tot satul de tine.

Cand te dai insa cu cineva pe placul tau, caruselul dragostei te agata bine si te invarte pana ametesti de placere. Esti cam in aer, dar nu conteaza. Simti ca plutesti. Nu mai vezi bine si nimic nu mai e ca inainte. Totul in jurul capata o alta forma. Unele lucruri sunt neclare, dar te simti ca intr-o betie continua si asta nu e delor rau.

Perechea ta de lanturi e tot ceea ce vezi clar in fata ochilor si asta e oricum tot ceea ce iti doresti de fapt. Vrei sa fiti numai voi doi in dansul asta aerian. Sunteti fericiti impreuna si vrei sa o tii cat mai strans in brate. Te intinzi cat poti de mult dupa ea. Te astepti sa te prinda de mana si sa te traga langa ea. Totul in jur se misca cu repeziciune si tu te hotarasti sa sari si ….. sari. Incepi sa zbori si apoi simti cum cazi pana te izbesti cu putere de pamant. Esti si mai ametit dar vezi stele verzi. Incerci sa te ridici de jos si nu poti. Esti daramat. Acum nu te mai invarti tu, se invarte pamantul cu tine si capul ti-e greu rau. E plin cu imaginea, soaptele si atingerile ei. Te uiti in jur si vezi tot neclar, dar acum esti singur. Inima iti bate puternic in piept si in stomac simti un gol. Adormi o vreme, iar apoi usor-usor incepi sa iti revii. Te trezesti la viata si incepi sa vezi clar in jurul tau. Iti ridici privirea si te uiti in sus la lanturi. O vezi pe ea. E la fel de fericita ca inainte. Vezi si lantul tau, dar e ocupat…

 

Posted in Noutati and tagged , , .

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *