FF_mic

Fred Fogerty

Câteva cuvinte despre tine

O scurtă prezentare generală:
După o carieră de 18 ani în arta spectacolelor live, Fred Fogherty decide să se plaseze în spatele lentilei aparatului de fotografiat pentru a împărtăși experiențele din trecutul, prezentul și viitorul său, și de a oferi noua sa viziune asupra lumii…
În timpul carierei sale, pe marile scene pariziene și europene, Fred Fogherty a susținut spectacole în cele mai renumite hoteluri ale lumii, cum ar fi „Le Byblos” Courchevel, „La Pomme de Pin” Courchevel, „Le Petit Canotier Cabaret” Paris, „L’Anapurna” Courchevel, „Royal Manotel” Geneva, „Le Prince Maurice” Mauritius, „Le St Geran” Mauritius, „Royal Mirage” Dubai, „Hotel Atlantis” Dubai etc.
Fred a realizat spectacole mari de divertisment, împreună cu Philippe Candelero (2004), pentru un public de peste 20.000 de oameni. Cu peste 300 de emisiuni tv, transmise de Reunion și RFO TV, cu propria sa emisiune TV: „Un tur petit chez vous” (2002/2004), „La Parenthese Fogherty” (2005/2009), și participând la Marmailleurs TV (2001/2002), în Reunion Island, Fr., apoi prezentând numere de mentalism în „spectacol Morning” MBC Dubai (2010), Fred a fost mereu prezent în cele mai bune momente tv. În săptămânalul „Le Journal de l’Ile” (2007/2009), are propriul său editorial.
Mereu inspirat de noi oportunități, Fred a creat o nouă afacere, în calitate de manager: cabaretul „Blanche la principal” (2007/2009), în Insula Reunion.
Inspirat de romanul clasic „Ocolul pământului în 80 de zile” scris de Jules Verne, Fred Fogherty și-a dorit să creeze o poveste proprie, cu un scop umanitar. Vizitând 14 țări în 80 de zile, susținut de organizații non-profit, Fred a oferit spectacole de magie pentru copii, aducând bucurie și lumină pe fețele lor inocente, oferind mesaje de dragoste și speranță. În acest turneu, Fred și-a descoperit un nou talent și o nouă pasiune, pentru arta fotografică. Și încă o dată, o nouă aventură începe…

Iar despre fotograful Fred Fogherty doresc să vă dezvălui următoarele:
În călătoria mea în scop umanitar de 80 de zile – World Tour, mi-am descoperit talentul pentru fotografie. Astăzi, fotografiile mele reflectă o viziune artistică proprie asupra oamenilor și locurilor din întreaga lume! Filozofia mea este de a arăta într-un mod diferit orașele localnicilor, dezvoltând în același timp unul din cele cinci simțuri… acela de a observa! De asemenea, de a le arăta frumusețile din jurul lor. Trăim alături de comori pe care nu le vedem sau pentru care nu avem timp să le apreciem și să ne bucuram de ele!
În cadrele mele, lipsa oamenilor în anumite locuri contrastează cu mulțimile prezente în multe orașe, cum ar fi Barcelona, Dubai, Shanghai, Mexic, Bogota, Rio… imaginile sunt disponibile în portofoliul meu.
Prin arta fotografiei, ambiția mea este de a împărtăși și transmite mesaje de speranță și, în cele din urmă, să ne deschida ochii dincolo de aparențe.
O posibilă întrebare ar fi: cum să treci de la Arta Magiei la Arta Fotografiei – dar este o întrebare cumva fără sens, pentru că arta rămâne artă, indiferent de modul pe care îl utilizezi pentru a te exprima!
M-am întrebat de ce sunt eu un artist – pentru mine și ego-ul meu sau pentru alții? Refuzul meu de a participa la concursuri de magie a fost o parte a răspunsului. Am refuzat întotdeauna să particip la diverse concursuri doar pentru a fi apreciat de alți magicieni. Am considerat că ceea ce fac se adresează direct publicului care vine la spectacolele mele. Dar poate că m-am înșelat, pentru că astăzi, eu nu am niciun titlu de „campion” în CV-ul meu.

Cu toate acestea, pentru mine, arta magiei este aceea de a distra oamenii cu abilitățile noastre, cu prezența noastră, oferind momente unice. Am realizat aceasta în timpul călătoriei în scop umanitar în jurul lumii, în 80 de zile. La fel ca și foarte celebrul Jules Verne, am vrut să visez și să construiesc povestea mea, printr-o aventură umanitară, oferind o rază de speranță copiilor defavorizați. Dar, în cele din urmă, am înțeles că ei m-au ajutat pe mine. După ce am traversat deșertul în Dubai – în mod ironic, dar atât de adevărat, am realizat că abilitățile mele de magician nu au fost relevante în viata mea profesională. Am înțeles că pasiunea mea pentru iluzionism ar putea fi de mai mare ajutor în scop umanitar. Putem transmite mesaje de speranță și de fericire în locuri în care aceste cuvinte au dispărut și putem aduce zâmbet pe fețele de obicei triste. Mulțumesc acestor copii și oameni deosebiți, de la care am înțeles o lecție: Arta mea ar putea fi o modalitate de a transmite iubire și speranță.

De-a lungul acestei călătorii, am avut dorința de a reține aceste momente unice cu ajutorul aparatului de fotografiat. Am început să compun imagini, să declanșez, să folosesc zoom-ul, să rețin magia unor momente de neuitat, prețioase. În dorința de a împărtăși experiențele mele din această călătorie și celorlalți, pe rețelele de socializare, am realizat puterea imaginilor și pasiunea cu care le poți realiza! Dincolo de faptul că fotografiile mele au fost apreciate, am fost conștient că am putut ajunge la mai multe persoane cu mesaje mai directe.

Deci, iată-mă aici, cu aparatul meu fotografiat … gata să trăiesc și să împărtășesc cele mai speciale emoții. Cea mai importantă nu este tehnica folosită, ci pasiunea! Bucuria venită din inimă când apeși butonul declanșator.

De ce ai ales să faci fotografie de stradă?

Fotografia de stradă a fost necesară pentru mine, pornind de la spectacolele mele de magie pentru copiii din stradă, deoarece am vrut să arăt acele emoții fără prejudecăti. Dorinţa de a fi pe străzile din întreaga lume tot timpul este evidentă! Scenele de viață sunt absolut speciale și vreau să le împărtășesc prin fotografie!

Care sunt elementele cele mai importante care definesc fotografia de stradă în opinia ta?

Pentru mine factorul cel mai important este anticiparea, aceasta este cheia pentru a obţine o imagine cu moment decisiv, după cum a spus Cartier Bresson!
Noțiunile de arhitectură și design sunt, de asemenea, elemente cheie pentru compoziție şi pentru a obţine un cadru bun în fotografia de stradă.
Am avut ocazia în călătoria mea ca iluzionist să iau lecții de limbaj și expresie ale corpului și cred că este foarte important să avem o noțiune despre spaţiul în care se desfăşoară scena, mai precis să ştim unde să ne plasăm în spaţiu faţă de subiectul surprins și faţă de scena pe care dorim să o fotografiem!
Lumina rămâne, de asemenea, un element foarte important!
Dar cel mai important, până la urmă, este să îţi placă ceea ce faci şi să te simţi bine făcând fotografie de stradă.

Care sunt fotografii de stradă favoriţi?

Henri Cartier Bresson – pentru că pur şi simplu e Henri Cartier Bresson!
Vivian Maier – am descoperit recent povestea și lucrările ei, şi mă simt foarte aproape de filozofia ei.
Zack Arias – îmi place pur şi simplu acest fotograf!
John Free – pentru experiența sa și pentru tot ce ne oferă prin intermediul internetului, mi-ar face plăcere o plimbare fotografică cu el!
Eric Kim – Fotograf de strada 2.0 , îmi place munca lui.

Care ar trebui să fie „kitul de fotografie” minim pentru fotografia de stradă?

Un aparat de fotografie discret, cu un obiectiv foarte bun de 35mm, două baterii și carduri de memorie, nimic altceva!

Ce fel de tehnică foto recomanzi?

Eu folosesc un aparat foto digital, pe care îl am setat pe prioritate de viteză, și ISO auto la peste 70% din tot ceea ce fotografiez.

Câteva imagini semnate Fred Fogerty

Un link către site-ul personal: www.fredfoghertyphotographer.com

 

Posted in Noutati and tagged , .