ich_mic

Georgie Jerzyna Pauwels

Câteva cuvinte despre tine.

Mă numesc Georgie Jerzyna Pauwels, m-am născut în Poznan/Polonia. Timp de peste 30 de ani, am trăit şi locuit în afara Poloniei, în majoritatea timpului în Germania și Statele Unite ale Americii.

Activez în domeniul calculatoarelor, într-un mare centru de date dedicat asigurărilor de sănătate, în Wuppertal, Germania.
Am început să fac fotografii de mult timp, încă din adolescenţă am descoperit magia fotografiei. Îmi place foarte mult să călătoresc şi astfel am străbătut multe locuri în călătoriile mele.
Pe stradă îmi place acţiunea, starea de spirit, stările de agitaţie dar şi de singurătate, şi pe acestea toate am încercat să le captez în fotografiile mele.

De ce ai ales să faci fotografie de stradă?
Fotografia de stradă reprezintă pentru mine libertate și independență, simt că nu am constrângeri.
Este un El Dorado pentru fotograf, care poate fi liber și spontan în procesul de creație, și ai nevoie doar de un aparat de fotografiat, ochi buni, picioare rezistente și multă răbdare.

Care sunt elementele cele mai importante care definesc fotografia de stradă în opinia ta?
Ca şi în alte genuri fotografice, în fotografia de stradă este necesară o idee sau o viziune, compoziție și o bună utilizare a luminii. De asemenea sunt necesare şi un bun spirit de observaţie, răbdare și un pic de curaj. Și multă pasiune, dacă vă place să fotografiaţi, atunci veţi crea imagini bune.

Care sunt fotografii de stradă favoriţi?
Preferata mea este Vivian Maier, subestimată și, din păcate, la fel ca mulți alți artiști excepționali, cunoscută și apreciată doar după moarte.

Îmi place Sigfried Hansen, cu o fotografie de stradă grafică și geometrică, imagini cu idei și compoziții speciale.

De asemenea, Rui Palha este printre favoriți, imaginile sale sunt foarte evocatoare, cu o atmosferă minunată şi sunt întotdeauna o sursă de mare inspirație.

Câteva imagini semnate Georgie Jerzyna Pauwels:

Posted in Noutati and tagged , .