TD_mic

Titel Dragomir

Câteva cuvinte despre tine..
Nu sunt de profesie fotograf. Pentru mine, fotografia a devenit doar o pasiune, am renunțat la tot ce înseamnă comercial și am decis să fac fotografie doar pentru mine și doar pe placul meu.
Cu sinceritate pot spune că abia de curând am început să descopăr cu adevărat ce înseamnă fotografia, deși chinui obturatorul și diafragma aparatului foto de prin 2007.

Site personal: https://www.flickr.com/photos/titeldragomir/

De ce ai ales să faci fotografie de stradă?
Am încercat mai multe genuri de fotografie, chiar am făcut și un curs de fotografie, însă fotografia de stradă este singura care mă atrage. Spontaneitatea ei m-a atras iremediabil. Nu pot spune că eu am ales asta… eu doar am descoperit că îmi place, iar de atunci a început o călătorie frumoasă.

Care sunt elementele cele mai importante care definesc Fotografia de stradă în opinia ta?
Se spune că fotografia reflectă într-o anumită măsură sufletul fotografului, aș spune că cel mai important element este amprenta fotografului. De aici se naște un stil. Sinceritatea fotografiilor este un alt element important, sunt destule cazuri în care anumiți fotografi au regizat anumite cadre, sau se inspiră în mare parte din imaginile altor fotografi, până la un punct nu este rău, dacă reușești să obții imagini asemănătoare ești pe drumul cel bun, însă dacă te mulțumești doar cu atâta, este trist. Compoziția este și ea importantă, am avut multe cadre în care am avut un personaj foarte interesant, însă restul cadrului nu se potrivea deloc, și am renunțat la acel cadru. Stare, suflet, emoții, pasiune, poveste, mister, umor, compoziție… câteva elemente esențiale în opinia mea.

Care ar trebui să fie „kitul de fotografie” pentru fotografia de stradă?
100 de oameni, 100 de preferințe și gusturi. Fiecare poate folosi ceea ce crede de cuviință. Nu contează aparatul, atâta timp cât rezultatul este pe placul fotografului. Trusa mea foto este compusă din două aparate: un Olympus E-M5 și un Olympus E-PL3, pe un aparat am un obiectiv de 17mm (preferatul meu) iar pe celălalt am un obiectiv de 45mm. Mai am și un obiectiv 12-50 și un 40-150, însă le folosesc foarte rar. Preferatele mele sunt obiectivele cu focală fixă. Prefer să ies la fotografiat cu cât mai puțină aparatură, un aparat + un singur obiectiv este cel mai indicat. Tehnica reprezintă ultima verigă, ultima piesă din acel puzzle care formează o fotografie.

Care sunt fotografii de stradă favoriți?
Îmi plac foarte mulți fotografi de stradă, îmi este greu să fac un clasament. Zilnic petrec minute bune admirând și analizând imagini sau citind diverse articole despre fotografie… dar nu despre tehnică.

Câteva imagini semnate Titel Dragomir..

Posted in Noutati and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *